Acceptatie, tolerantie & eigenwaarde

Over ons

Bij zorgorganisatie Actolei bieden we persoonsgerichte zorg, waarbij we nauw aansluiten op de individuele zorgbehoeften van onze bewoners.

Buitengewoon

De zorgorganisatie Actolei

Bij Actolei bieden we 24/7 begeleiding op een ruime locatie, omringd door rustgevende natuur. Hier vinden mannen vanaf 25 jaar met een licht verstandelijke beperking een thuis.

We richten ons specifiek op mannen met uiteenlopende zorgbehoeften, inclusief complex gedrag. Daarnaast is er ruimte voor een beperkt aantal mannen met een forensisch verleden of huidige titel. Daarnaast hebben we een aparte locatie voor oudere bewoners, waar we speciale aandacht besteden aan problemen die gerelateerd zijn aan ouderdom.

Verder bieden wij een scala aan dagbestedingsmogelijkheden, waarbij de nadruk ligt op activiteiten in de buitenlucht die plaatsvinden rondom onze schitterende locatie.

Bij Actolei bieden we persoonsgerichte zorg, waarbij we nauw aansluiten op de individuele zorgbehoeften van onze bewoners. Vrijwillig verblijf staat bij ons centraal. Houd er echter rekening mee dat we geen plaats kunnen bieden aan mannen met actieve verslavingsproblematiek.

Missie & Visie

Onze missie

Zorgorganisatie Actolei is een professionele organisatie en biedt kwalitatief goede zorg. We creëren een vertrouwde en warme omgeving, waarin persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan, zowel voor bewoners als voor medewerkers. Onze focus ligt op het bevorderen van eigenwaarde en het bieden van een individueel toekomstperspectief.

Missie & Visie

Onze visie

  • Een professionele houding met focus op kwaliteit.
  • Een thuis bieden zolang dit passend en verantwoord is en dit kan ook voor altijd zijn.
  • Bewoners ondersteunen bij het leiden van hun leven op hun eigen manier, rekening houdend met hun mogelijkheden en beperkingen.
  • Een bijdrage leveren aan de maatschappij door het bieden van een stabiele en veilige woonomgeving voor een complexe groep.
  • Medewerkers de ruimte bieden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Waar wij voor staan

Onze
kernwaarden

Onze kernwaarden vormen de basis van alles wat we doen en staan centraal in de zorg die we bieden.

Plezier

Samen zorgen we voor een gezellige sfeer waarin we veel ondernemen en er altijd tijd is voor een praatje. Humor helpt ons de schouders eronder te zetten.

Betrouwbaarheid

We doen wat we zeggen en zijn eerlijk. We kunnen op elkaar rekenen, als medewerkers en bewoners van Actolei.

Betrokkenheid

We luisteren oprecht naar elkaar en bieden een helpende hand waar nodig. Iedereen binnen Actolei, zowel medewerkers als bewoners, voelt zich betrokken en gewaardeerd.

Jezelf zijn

Hier mag iedereen zichzelf zijn en fouten maken mag. We respecteren elkaar zonder oordeel en moedigen elkaar aan om te groeien en te blijven wie we zijn.

Veiligheid

Samen zorgen we voor een beschermde omgeving die stabiel en voorspelbaar is. We ervaren samen een ruime omgeving binnen duidelijke kaders, wat bijdraagt aan ons gevoel van veiligheid en geborgenheid.